ONDERSTEUNING


Hoe doen we het gezonder?


Na elke lezing krijgen we veel reacties. Verbazing en verwondering over hoe prachtig ons lijf in elkaar zit. Echter soms  ook boze reacties. Men is niet boos op ons, maar meer over het feit dan men niet eerder over deze materie hadden gehoord via school of anderszins. Een leven lang op een manier geademd welke langzaam maar zeker heeft geleid tot allerlei aandoeningen.


Hoe kan het beter?

Allerbelangrijkste: ADEM DOOR JE NEUS


1 Ga zelf op onderzoek. Via internet is heel veel informatie (en onzin) te vinden. Wees daarbij eerlijk en onderzoek wat waar is bij jou. Je heb lang niet alle symptomen die je leest. En als je denkt dat er iets is wat jou aangaat, neem dan contact op met je huisarts.

2 Is het een duidelijke kwestie van de manier waarop je ademt? Dan kun je contact opnemen met een van ons. Dat kan op de volgende manier: je stuurt een mail naar info@ademgoed.nl , waarin je aangeeft gebeld te willen worden.

Wij bellen je terug. Daarna kan er op een paar manieren een gevolg aan gegeven worden:

· we bespreken kort je vraag. Als dat voldoende is, dan blijft het daarbij.

· We spreken af dat er een ontmoeting komt voor een gesprek:

o via Skype of ZOOM of Whatsapp;

o in persoon.

Na zo’n gesprek komt er – indien gewenst – een vervolgtraject. Dat kan bestaan uit een verwijzing of een training. Indien hier kosten aan verbonden zijn, krijgt u vooraf een opgave.


Gevolgen Reinigingsreacties: 

Sommige mensen die ademhalingsoefeningen doen (ook slapen met pleister) kunnen een reinigingsreactie ervaren voordat hun symptomen beginnen te verminderen.  Dit reinigingsproces, dat kan worden ervaren als een tijdelijke verergering van de symptomen, kan onmiddellijk of na een paar weken van ademhalingstraining plaatsvinden.  Wat er gebeurt als we een eerste verergering krijgen, is vergelijkbaar met wat er gebeurt als iemand stopt met roken.  De nieuwe niet-roker voelt zich in het begin misschien niet lekker en het kan even duren voordat de fysieke voordelen worden ervaren.


 Een ander voorbeeld zou zijn wanneer een persoon een moeilijke tijd ervaart wanneer hij probeert af te bouwen met antidepressiva of slaapmiddelen.  In deze gevallen noemen we het ontwenningsverschijnselen.  Meestal treedt de reactie op waar we eerder problemen hebben gehad.  Een manier om naar een reinigingsreactie te kijken is dus dat ons lichaam in feite in een genezingsproces zit. 

Als je medicatie gebruikt en vermindert, doe dit proces dan ALTIJD in overleg met je arts!! 
hulpmiddelen te bestellen via deze site

tape om te leren door de neus te ademen ook 's nachts 

- 6 euro + verzendkosten

goed voor minimaal 1 maand  

-- 25 euro + verzendkosten ; goed voor minimaal 5 maanden

gebruik alleen een pleister als je neus open is. Instructies worden bijgevoegd


RELAXATOR : klein hulpmiddel om de middenrif te trainen. 

met beschrijving 35 euro + verzendkosten